Tips voor de perfecte nachtrust


Tips voor de perfecte nachtrust

Kun jij maar niet in slaapkomen en lig je urenlang te draaien in je bed? Wij kennen het! We werden er moedeloos van maar hebben uiteindelijk een aantal oplossingen gevonden. We delen graag hoe wij onze nachtrust tot een hoogtepunt gebracht hebben!

  • Voldoende daglicht
  • Ga voor een vast slaappatroon
  • Stop de alcohol
  • Beweeg op de juiste momenten
  • Doe een slaapkamercheck

Ieder mens heeft een biologische klok in zich. Deze klok heeft enorme invloed op je hersenen en je lichaam. Deze biologische klok vertelt je wanneer je lichaam wakker moet zijn en moet blijven. Het is belangrijk om de biologische klok gezond te houden. Ga daarom voldoende naar buiten en zorg voor voldoende daglicht in je huis of op je werkplek.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen met een onregelmatig slaappatroon verreweg slechter slapen dan mensen die op een vaste tijd naar bed gaan. Het klinkt kinderachtig maar spreek met jezelf een tijd af dat je in bed wilt liggen en houd je daar dan ook echt aan.

Een drankje ’s avonds met je partner is natuurlijk super gezellig. Helaas heeft alcohol een negatieve invloed op je hormonen en dus op je nachtrust. Verder ga je door alcohol snurken en word je er regelmatig wakker door. Ga dus eens voor een aantal weken zonder alcohol en je zult zien dat dit bijdraagt aan een goede nachtrust!

Het regelmatig bewegen op een dag zorgt ervoor dat je de dag energieker beleeft en een energieafname aan het eind van de dag ervaart, dit resulteert dat je ’s avonds makkelijker in slaap valt. Je zou denken dat je door voor het slapengaan te sporten extra lekker slaapt. Niets is minder waar. Ga niet vlak voor je slaap nog even een rondje hardlopen of naar de sportschool. Van sporten krijgen je hersens namelijk een prikkel krijgen waardoor je actiever wordt. Niet doen dus!

Ga je slaapkamer eens door, zorgen de kleuren van je kamer wel voor rust? Ben je tevreden over je matras en kussen? Is het ’s nachts wel donker genoeg in mijn kamer? Vragen die je je zelf moet stellen om te bepalen of jouw slaapkamer wel bijdraagt aan een goede nachtrust. Er bestaan verschillende verduisterende gordijnen zoals plisségordijnen of vouwgordijnen die jouw kamer ’s nachts pikkedonker maken. Vind je overdag een beetje privacy ook belangrijk? Ga dan houten jaloezieen op maat met daarvoor OVERGORDIJNEN voor overdag voldoende privacy en ‘s nachts een verduisterend effect.

We hopen dat je na deze tips heerlijk kunt slapen!

Scroll to Top