Met een tijdelijke opslag verhuis je 2x zo snel!


Met een tijdelijke opslag verhuis je 2x zo snel!

Verhuizen is een tijdrovend proces aangezien het een hele klus is om al je spullen in dozen te stoppen en alles van A tot Z te regelen. Waarom een tijdelijke opslag nou ideaal is voor het versnellen van je verhuisproces, vertellen wij je in dit artikel.

Sorteren

Spullen uitzoeken is misschien wel het grootste werk, maar zorgt er (mits het goed is gedaan) wel voor dat je verhuizing een stuk soepeler verloopt. Je spullen zijn te verdelen in 3 categorieën:

  • Wat je meeneemt is de eerste categorie. Zorg ervoor dat je duidelijk inzicht hebt in wat je meeneemt naar je nieuwe woning. Neem hierbij alleen spullen mee die je echt nodig hebt. Als je twijfelt kun je jezelf afvragen of je het artikel in het afgelopen jaar hebt gebruikt. Nee? Dan kan het waarschijnlijk weg. Wees streng voor jezelf want je wil niet dat je onnodige spullen meeneemt naar je nieuwe huis. Als je zelf niet goed bent in keuzes maken, laat je dan helpen door een vriend.
  • Nog een categorie is wat er naar het goede doel kan. Veel kleding die je zelf niet draagt maar nog wel een ronde meekan, kun je kwijt bij de kledingbak of misschien kan je er een vriend of familielid blij mee maken. Dit geldt ook voor meubels, apparatuur etc.
  • De laatste categorie is die met spullen die naar de vuilstort kunnen. Dat tafeltje met die afgebroken poot die je nog zou maken staat bijvoorbeeld al twee jaar in de berging, dat kan weg. Probeer natuurlijk eerst altijd te onderzoeken of je er nog iemand mee kan helpen, maar soms zijn dingen gewoon oud en op. Dan kun je er met een ritje naar de vuilstort afstand van doen.

Opslag

Je hebt alles gesorteerd en kan al een hoop inpakken, maar je hebt ook geen zin om twee maanden lang in een huis vol dozen te leven. Dat hoeft ook niet. Neem een tijdelijke opslag zodat je daar alle dozen kunt bewaren. Op die manier hoef je alleen de essentiële spullen en meubels in je huis te bewaren.

In het kostenplaatje van een verhuizing kan een tijdelijke opslag je ook een hoop voordeel opleveren. Vaak moet je in de maand van de verhuizing dubbele huur betalen, namelijk van je oude en je nieuwe woning. Door al je spullen te bewaren in een tijdelijke opslag kun je dit voorkomen. Je zet namelijk al je spullen in de opslag en slaapt vervolgens bij vrienden of familie tot de dag van verhuizing.

Er is nog een reden waarom een opslag ervoor zorgt dat de verhuizing sneller verloopt. Als je namelijk naar bijvoorbeeld Amsterdam gaat verhuizen, kun je daar een opslag huren. Vervolgens schakel je voor de dag van verhuizing een verhuisbedrijf uit Amsterdam in, zodat zij snel te werk kunnen gaan. Zo is het niet ver rijden, wat veel tijd bespaart. Daarnaast scheelt dat automatisch ook in de kosten omdat je minder lang hoeft te betalen voor de services van het verhuisbedrijf.

Scroll to Top