Meubeldistributie


Meubeldistributie in Nederland

Wanneer je gaat verhuizen, moet je een beslissing nemen hoe je de meubels en andere inboedel wilt gaan vervoeren.Meubeldistributie komt hierbij kijken. In principe zou je dat zelf kunnen doen wanneer het binnen Nederland is. Toch is dat eenvoudiger gezegd dan gedaan. Je moet vooraf de huisraad netjes in dozen gepakt hebben en ook de kasten, die te zwaar en te groot zijn, moeten vakkundig uit elkaar gehaald worden. Ook moet je zorgen dat je voldoende vrienden en kennissen hebt die je daarbij kunnen helpen. Wanneer je een vrachtwagen afgehuurd hebt, kun je met de vrienden en kennissen de spullen inladen en vervoeren. Beschadigingen aan meubels, die je tijdens het vervoeren oploopt, zijn niet verzekerd als je het vervoer allemaal zelf doet. Wanneer je het zelf wilt doen dan zal je erachter komen dat zo’n verhuizing een tijdrovende en moeilijke klus is. Het is ook een zware lichamelijke belastende taak. De werknemers van het distributiebedrijf weten precies hoe ze de werkzaamheden moeten aanpakken en hebben voor het verplaatsen van bijvoorbeeld een zware kast de juiste hulpmiddelen. Daarom is het verstandiger om een distributiebedrijf in te schakelen.

Distributiebedrijf

Wanneer je de hele verhuizing wilt uitbesteden voor het vervoer van de meubels en ander huisraad, is het belangrijk dat je eerst enkele offertes laat opmaken door verschillende distributiebedrijven. Je moet daarbij aangeven wat er vervoerd moet worden. Daarbij zou je alle werkzaamheden kunnen uitbesteden waarbij alles door het distributiebedrijf wordt ingepakt en meubels uit elkaar worden gehaald en vervoerd. Op de plaats van bestemming zullen ze ze de huisraad, waaronder kasten en dergelijke, op de plek zetten die je kunt aangeven en weer netjes in elkaar zetten. Zijn er beschadigingen dan worden de kosten door hun verzekering vergoed. Een verhuizer zal er alles aan doen om alle producten die hij vervoert, ongeschonden op de plaats van bestemming aankomen. Dat doet hij omdat de referenties die je afgeeft aan anderen een reclame voor zijn bedrijf is. Wanneer hij zijn werk niet goed zou doen, zal dat een negatieve reclame opleveren en dat is slecht voor zijn imago.

Offerte

Voordat je met het door je gekozen distributiebedrijf in zee gaat moet je eerst de prijzen van de offertes vergelijken die je hebt ontvangen. Er moet in de offerte precies puntje voor puntje staan wat er gedaan moet worden. Ook wil je uiteraard hebben dat op de dag dat je gaat verhuizen, de verhuizing vlot verloopt. Laat in de offerte opnemen dat ze meubelstukken, als het nodig is, uit elkaar halen en op de plaats van bestemming weer in elkaar zetten. Wanneer je de offertes ontvangen hebt, kun je ze onderling met elkaar vergelijken. Daarbij moet je niet alleen uitgaan van de goedkoopste, maar neem dat distributiebedrijf waarin je een goed vertrouwen hebt. Ook de duurste hoeft niet de beste te zijn. Je moet in dit geval de verhuizer nemen waarin persoonlijk een goed vertrouwen hebt. Neem, voordat het contract van de offerte door beiden getekend wordt, nog even werkzaamheden samen door. Punten waaraan je eerder niet gedacht had, kun je dan op de offerte erbij schrijven. Nadat het contract door beiden is ondertekend, kan de verhuizer op de afgesproken datum beginnen.

Bron: Vrijesectorwonen.nl

Scroll to Top