Stoelen reinigen thuis

Stoelen reinigen thuis

In huis zijn er enorm veel zaken te vinden die het nodige onderhoud vereisen. Zo is er altijd genoeg werk in de tuin en kunnen stenen groen raken of kan er onkruid tussen groeien. Ook binnenshuis is er altijd genoeg te doen, zo is stofzuigen een wekelijkse bezigheid voor de meeste mensen en worden er flink gestoft en gepoetst. Echter maken mensen altijd de meest voor de hand liggende dingen schoon, maar worden meubels en stoelen vergeten. Men denkt dat deze niet vies zijn, maar de werkelijkheid is meestal anders. Stoelen gaan lang mee en worden intensief gebruikt in de meeste gevallen. Om deze reden zit er ook vaak veel vuil in deze materialen die eigenlijk niet goed worden schoongemaakt. Stoelen reinigen wordt daarom zeker aangeraden om zelf te doen of om het uit te besteden.

Zelfs stoelen reinigen

Harde oppervlakken in uw meubilair, zoals steen, glas of hout kunt u heel simpel reinigen door te werken met lauw warm water, milde zeep en een vochtige spons of doek. Vervolgens dien je het geheel af te nemen met een zeem. Deze meubelen zijn ook niet het grootste probleem in het huishouden, maar juist de meubelen die gemaakt zijn van stof of leer. Vaak is het niet goed te zien dat deze stoelen verkleurd zijn met de jaren en er veel vuil in de stoel getrokken is. De beste manier is om deze gestoffeerde stoelen regelmatig flink uit te kloppen. Alleen een behandeling met de stofzuiger is ook niet voldoende. Met het uitkloppen worden daarnaast ook vele bacteriën en vieze stoffen verwijderd.

Leer kan je het beste schoonmaken met warm water en suède met een borstel. Uiteraard zijn er ook gevallen waar een vieze vlek of geur in het materiaal zit en ook gevallen met flinke verkleuringen. In hardnekkige gevallen kan je het beste een professional inschakelen. Het is namelijk zo dat voor hardnekkige vlekken, geuren en verkleuringen speciale apparatuur nodig is. Dit wordt wel de dieptereiniging genoemd en waar wij vaak het oppervlak reinigen, reinig je op deze manier het oppervlak, maar is het ook een reiniging diep binnen de stof. Op deze manier verdwijnen nare geuren, vlekken en ziet het materiaal er weer uit als nieuw. Stoelen reinigen kan gewoon thuis uitgevoerd worden door deze professionals en ben je snel weer voorzien van een fris en schoon interieur.

Scroll to Top