Italiaanse koffiebonen

Italiaanse koffiebonen

Italië staat bekend om haar gerechten, mode, cultuur maar ook zeker om haar heerlijke Italiaanse koffiebonen. Zo is de espresso de nationale drank van de Italianen. Dit drankje wordt in de ochtend vroeg gedronken en ‘s avonds laat wordt er na de maaltijd mee afgesloten. Zo wordt er door de Italiaanse bevolking gedurende de hele dag koffie gedronken. Dit is ook herkenbaar aan de vele koffietentjes die vindt in steden en dorpen. Deze koffie cultuur is langzamerhand ook overgenomen door andere landen en ook door Nederland. Zo behoort koffie tot een van de meest gedronken dranken ter wereld. In Nederland zijn er nu ook op tal van plekken koffietentjes te vinden. De Italiaanse koffie cultuur is dus langzamerhand overgenomen. Metacaffe verkoopt kwalitatieve Italiaanse koffie in Nederland.

Geschiedenis van de Italiaanse koffiebonen

Rond de 15e eeuw kwam koffie het land in met de komst van de Arabieren. Al snel werd koffie met flinke hoeveelheden naar binnen gebracht. Italiaanse koopmannen zagen de markwaarde van het goed en sindsdien is koffie door vrijwel heel Europa verspreidt. Met de komst van de koffiebonen zijn er tal van veranderingen ontstaan. Zo behoorde koffie voortaan tot de Italiaanse cultuur en steeg het aantal caf’és enorm. Italië staat bekend om haar koffie, aangezien het een van de eerste plekken was in Europa waar de koffie kwam.

Daarnaast zijn er in Italië ook een aantal belangrijke uitvindingen gedaan. Toen de espresso-machine uitgevonden werd in de 19e eeuw, kreeg koffie uit Italië een bijzonder professionele uitstraling. Ook met de komst van een koffiemachine die werkt met een zuigerhefboom in de 20e eeuw. Zo werd een perfecte cremalaag gerealiseerd. Deze werkingen worden nog steeds gebruikt en deze machines zijn nu in geheel Europa te vinden. Italiaanse koffiebonen hebben daarnaast ook een sterke naam en dat komt vooral omdat men de kwaliteit van het bakje koffie hoog in het vaandel heeft staan. Naast het feit dat deze Italiaanse koffiebonen nu ook beschikbaar zijn in Nederland en ook razend populair zijn, zijn deze koffiemachines ook beschikbaar. Zo kan je het perfecte Italiaanse bakje koffie zelf thuis zetten.

Scroll to Top