Opbergkast

Een kinderkamer inrichten
Er is een kleine op komst en het is al bekend of het een meisje of jongetje gaat worden. Traditioneel gezien krijgt de jongen een blauwe kamer en een meisje een roze kamer. Ga je de kamer zelf inrichten of huur je een binnenhuisarchitect in? De keuze voor een binnenhuisarchitect voor een kinderkamer kan prijzig zijn. Voor kinderkamers worden vaak zachte kleuren gebruikt om een accent aan te geven. Bijvoorbeeld lichtblauw of roze.

Inrichten
Waar moet je aan denken als je een kamer gaat inrichten? Voor het kopen van meubelen is het verstandig om eerst de kamer een kleur te geven of in ieder geval de kleur van. De meubels kunnen op basis van de kleuren worden uitgezocht. Het is erg zonde als er meubels gekocht gaan worden terwijl deze niet gaan passen bij de kleuren van de muren.

Wat is er allemaal nodig op de kinderkamer? De kinderkamer bestaat uit een opbergkast voor de kleren van de baby, het bedje en de commode waarop de baby verschoond kan worden. Zorg er voor dat de commode niet te laag is, maar op de juiste hoogte van jezelf. Dit om rugklachten te voorkomen.

Verlichting
Kies je voor felle lichten in de baby kamer of een warme lichtkleur. Op de verpakking van de lampen staat de warmte en kleur beschreven in Kelvin. Hoe hoger de Kelvin hoe feller het licht (wit licht). Bij de keuze voor warme lichten wordt aangeraden om voor lampen te kiezen tussen de 700 en 1300 Kelvin te nemen.

Waar kun je inspiratie op doen?
De bekende bouwsites als Gamma, Praxis of de Ikea kunnen je helpen om inspiratie op te doen voor eventuele inrichting van de babykamer. Ook de huidige maar komende trends op het gebied van kinderkamers kunnen ze je daar vertellen. Via internet zijn er verschillende blogs, websites of video’s te zien van kinderkamers. Mocht je het lastig vinden om zelf de kamer in te richten, wordt er aangeraden om daar een kijkje te nemen.

Scroll to Top