Op zoek naar een oplossing voor het repareren van een betonvloer?

Heb je last van betonrot? Geen probleem wij hebben de oplossing. Met deze tips kun je de betonvloer repareren. Dan hoeft dit gelukkig niet het einde te betekenen van je mooie vloer, want met onderstaande tips kan ook jij je betonvloer eenvoudig redden!

Waarom een betonvloer repareren?

Als je last hebt van betonrot kan je natuurlijk een nieuwe vloer laten leggen, maar dat kost je veel geld. Bovendien is het een heel gedoe om je vloer te vervangen en is het repareren van een betonvloer heel wat makkelijker. Door je betonvloer te repareren spaar je dus heel wat geld uit en zorg je ervoor dat je in een mum van tijd van een mooie, nieuwe vloer geniet. Een betonvloer repareren moet je wel zo snel mogelijk doen als er sprake is van betonrot, want in sommige gevallen kan het gevaarlijk zijn.

Hoe herken je betonrot?

Om tijdig in te kunnen grijpen, is het belangrijk dat je betonrot meteen herkent. Gelukkig is dit niet zo moeilijk. Wanneer je last hebt van betonrot en een beton reparatie dus nodig is, zal je donkere plekken of bruine puntjes opmerken. In een verder stadium merk je ook roestplekken rond de bewapening op en nog later zie je scheuren en losse stukken.

Doe-het-zelf beton reparatie

Beton reparatie is niet moeilijk, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je eraan moet beginnen. Om die reden hebben wij hieronder een handig stappenplan voor je opgesteld!

Stap 1: Verwijder de stukjes

Een betonvloer repareren kan je niet zonder een goede voorbereiding. Krab eerst de loszittende deeltjes weg met een verfkrabber. Als de stukjes nog erg vast zitten, gebruik je het best een hamer en beitel. Nadien zuig je het stof weg met de stofzuiger en indien nodig ontvet je de vloer.

Stap 2: Gebruik een impregneermiddel

Om erger te voorkomen, is het belangrijk dat je het ijzer van lucht afsluit. Dit doe je door een speciaal impregneermiddel op de wapening aan te brengen. Laat de vloeistof zo diep mogelijk intrekken.

Stap 3: Gaten en scheuren opvullen

Herstel de gaten met stucmortel of (snel)cement en zorg ervoor dat alles mooi opgevuld is. Laat dit een tijdje opdrogen.

Stap 4: Afwerken

Als laatste stap werk je alles mooi af. Dit doe je door de gerepareerde delen te schuren. Als dit gebeurd is, kan je je betonvloer verven.

Scroll to Top