Alles wat je moet weten over een steektrap
Trappen zijn er in verschillende soorten, modellen en formaten. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een rechte steektrap, een trap met een bocht, een trap met een plateau in het midden, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over de klassieke steektrap. Wat verstaan we onder dit model trap en wat zijn hier de voordelen van? Wist je dat je bij de keuze voor een steektrap ook voor een bouwpakket trap kunt kiezen? Door de trap zelf in elkaar te zetten, bespaar je op de kosten van een steektrap. Je hoeft hier immers geen monteur voor langs te laten komen.
Definitie van een steektrap
Onder een steektrap verstaan we een trap, met in ieder geval drie ononderbroken treden. Het gaat bij een steektrap altijd om een rechte trap. De variatie zit hierbij niet alleen in de lengte van deze trappen, maar ook in de hellingshoek van het model. Het is afhankelijk van de plek in huis waar de steektrap gebruikt wordt, welke hellingshoek wenselijk is. Bij de trap naar zolder is een model met een scherpe hellingshoek wenselijk. Datzelfde geldt voor een steektrap die gebruikt wordt om op een hoogslaper te klimmen. Daar waar in veel andere ruimtes een kleinere hellingshoek volstaat.
Voordelen van een houten steektrap
De voornaamste reden dat mensen voor een steektrap kiezen, is de scherpe prijs van dit model trap. Een rechte steektrap is veel goedkoper dan een trap met bijvoorbeeld stootborden aan het uiteinde van iedere trede. Niet iedereen vindt een steektrap even mooi, door het ontbreken van de stootborden.
Andere voordelen van een steektrap zijn onder meer:
– Ze passen in ieder interieur, door de neutrale uitstraling hiervan;
– Ze hebben maar weinig ruimte nodig in een kamer;
– Je kunt ze zelf in elkaar zetten.