Hoe richt je je huis zo minimalistisch mogelijk in?

Je hebt het vast wel eens gezien op bijvoorbeeld Pinterest, Instagram of Tumblr: een heel minimalistisch ingerichte woon- of slaapkamer die er toch knus, mooi en gezellig uit ziet. Het is een trend die steeds vaker te zien is. Misschien wil je zelf ook wel zo’n minimalistisch ingericht huis, maar weet je niet goed hoe je dit voor elkaar moet krijgen. Maak je geen zorgen, hier lees je precies hoe je dit doet.

Rustig interieur

Je minimalistische interieur begint bij een rustige basis. Zorg bijvoorbeeld in de woonkamer voor een bank, een fauteuil, een televisiemeubel en televisie. Meer dan dat heb je eigenlijk niet nodig. Om die minimalistische look te verkrijgen, moet al het meubilair dezelfde kleur en stijl hebben. Vaak wordt er voor strakke, witte meubelstukken gekozen. Dit is natuurlijk aan jezelf.

 

Hou alles opgeruimd op zijn plek

Natuurlijk ziet een rommelig huis er niet minimalistisch uit. Er zit wel een verschil tussen rommelig en gewoon wat kleine din gen die op een tafel liggen, maar als je een minimalistische inrichting wil moet je dit vermijden. Zorg er dus altijd voor dat alles een plekje heeft en opgeruimd blijft. Ben je bang dat je te weinig opbergruimte hebt? Een grote, massieve kast kan al snel de minimalistische look weghalen. Kies daarom voor opbergrekken. Een houten rek neemt weinig ruimte in en je kan er veel spullen in kwijt. Doordat je de inhoud van de kast ziet, ben je waarschijnlijk ook snel geneigd om de inhoud netjes en opgeruimd te houden.

 

Kleuren en texturen

Het is een feit dat wanneer je verschillende kleuren en texturen met elkaar combineert, een ruimte er snel rommelig uit ziet. Dat is natuurlijk wat je wil vermijden. Gooi dus geen wollen deken met een katoenen kussentje op je bank, maar kies voor één soort textuur. Combineer daarnaast warme kleuren met elkaar en koele kleuren met elkaar.

 

Bewaar alleen het nodige

Je hebt vast wel een kastje, een laatje of een opbergdoos ergens staan waar alleen maar dingen in liggen die stof vangen. Zie je iets waarvan je niet eens meer wist dat je het had? Dan heb je het dus duidelijk niet nodig. Breng het bijvoorbeeld naar een kringloopwinkel zodat anderen er wel plezier van kunnen beleven. Als je alle overbodige spullen weg doet, ziet de ruimte er meteen minimalistisch uit.

 

Scroll to Top