Het gaat lang mee

Onze vloer is wellicht een deel van het huis dat het minst vervangen wordt. En dat kun je niemand echt kwalijk nemen. Het is nu eenmaal een behoorlijke opgave om een nieuwe vloer te laten plaatsen en niet veel mensen gaan met plezier een paar dagen ergens anders wonen zodat er een nieuwe vloer in gelegd kan worden. Waar mensen echter zich bewust van moeten zijn is dat een vloer nu eenmaal maar een bepaalde tijd mee gaat. En hierbij geldt uiteraard dat hoe duurder de vloer is, hoe langer deze mee gaat. Maar de leefbaarheid van een vloer kun je zelf uiteraard ook nog oprekken.

Zuinig op de vloer

Allereerst is er natuurlijk de noodzaak om zuinig te zijn op je spullen. Overbelast je vloer niet, zorg dat deze niet onnodige last te verduren krijgt. Beschadig je vloer zo min mogelijk en ga zo nog maar even door. Om een zo sterk mogelijke vloer te krijgen kiezen veel mensen tegenwoordig voor epoxy coating. Dit is een variant van een laklaag die men aanbrengt op de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer niet alleen water- en stofresistent wordt maar ook nog eens zeer gemakkelijk schoon te houden is. Daarnaast geeft het de vloer een beschermende laag om krassen te voorkomen. Ideaal voor hen met kleine kinderen.

Een mooie laag

Epoxy coating breng je niet zomaar aan. Het is belangrijk om te allen tijden met de aandacht erbij te blijven en het wordt zelfs aangeraden om een specialist in te huren wanneer je het niet eerder zelf hebt gedaan. Het kan namelijk een behoorlijke klus blijken en, wanneer het fout gaat, zit je toch behoorlijk met de gebakken peren. Voorkom dus dat je honderden euro’s over de balk smijt en schakel vandaag nog een specialist in als je een epoxy coating aan wilt laten brengen. Zo geniet je nog jarenlang van je vloer.

Scroll to Top