af te sluiten

De kinderkamer veilig afsluiten


Wanneer je net een kind hebt gekregen, denk je er waarschijnlijk niet bij na dat hij of zij binnenkort ongetwijfeld op ontdekkingsreis zal gaan in huis. Dit zal de eerste paar maanden nog niet het geval zijn, maar het is wel aan te raden om er alvast goed over na te denken. Zodra een kind eenmaal kan kruipen, zal hij proberen om de woning zo goed mogelijk te verkennen. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, is het van belang dat je de kinderkamer op een veilige manier af kunt sluiten. Zo ben je er zeker van dat het kind ook daadwerkelijk op zijn of haar kamer blijft en er niet buiten komt.

Deurbeveiliging
In eerste instantie is het van belang om de deur op een veilige manier af te sluiten. Dit kun je doen door een slot te plaatsen, maar dit is misschien een ietwat rigoureuze maatregel. Daarbij komt dat het gevaarlijk kan zijn wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt in huis. Je kunt dus maar beter voor een veiligere maatregel kiezen. Veel mensen kiezen er in plaats van een slot voor om de deurklink een kwartslag te draaien, zodat deze naar boven staat. Mocht dit ook niet werken, dan kun je een hekje voor de slaapkamerdeur plaatsen, zodat de baby niet uit de kamer kan komen.

Raambeveiliging
Zodra een baby zich voort kan bewegen, zal hij proberen om overal op te klauteren. Zorg dan ook altijd dat het raam van de babykamer goed beveiligd is. De kans bestaat namelijk dat hij of zij zal proberen om het raam te openen, omdat het allemaal wel erg mooi is wat hij buiten ziet. Daarom doe je er goed aan om raambeveiliging te plaatsen. Het raam kan bij deze vorm van beveiliging wel open, maar nooit verder dan tien centimeter. Ook kun je kiezen voor raamsloten, zodat het raam helemaal niet geopend kan worden door je baby en ook niemand vanaf buiten de kamer in kan komen.

Scroll to Top