Een verbouwing financieren

Een verbouwing financieren

Een verbouwing financieren kan soms best lastig zijn. Bij een verbouwing, zeker als het ingrijpend is, komt namelijk veel kijken. Niet zelden blijkt dat de renovatie achteraf duurder uitpakt dan vooraf gedacht. En soms duurt de verbouwing ook veel langer dan gepland. Als je van plan bent om te gaan verbouwen en je wilt hiervoor een lening afsluiten is het verstandig om dit vroegtijdig te regelen. Dan kan de aanpassing aan je huis op tijd beginnen en kun je er des te sneller van genieten.

Waar kan ik het beste geld lenen voor een verbouwing?

Je kunt een lening voor een verbouwing afsluiten bij een bank of andere financieringsmaatschappij. In veel gevallen kun je geld lenen door de hypotheek op je huis te verhogen. Dit is financieel gezien ook het meest aantrekkelijk, want de rente die je betaalt voor een hypotheek is in veel gevallen aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Als je al een hypotheek op je huis hebt dan kun je die in veel gevallen tussentijds laten verhogen. Deze voorwaarde is in veel gevallen opgenomen in de hypotheekakte. Als verhogen van de hypotheek niet mogelijk is kun je een persoonlijke lening overwegen.

Hoeveel kan ik lenen voor de verbouwing?

Hoeveel je kunt lenen hangt af van je inkomen en van je overige financiële verplichtingen. Geld lenen voor een verbouwing doe je natuurlijk alleen als het een ingrijpende aanpassing betreft die minstens enkele duizenden euro’s kost. Hoeveel je kunt lenen kun je op de website van een geldverstrekker vaak al globaal uitrekenen. Aan een dergelijke berekening kunnen nooit rechten worden ontleend, de uiteindelijke beoordeling vindt plaats als je daadwerkelijk een aanvraag indient voor de aanpassing van de hypotheek op je huis of voor een persoonlijke lening.

Maak een goede begroting voor je verbouwing

Voordat je op zoek gaat naar een goede financiering voor je verbouwing is het belangrijk om een goede begroting te maken. Houd hierbij ook rekening met onvoorziene kosten, want die komen bij een verbouwing in veel gevallen om de hoek kijken. Het zou immers jammer zijn als je de verbouwing niet kunt afronden omdat het geld op is. Maak ook een goede tijdsplanning zodat je niet maanden in de rommel zit. Als je deze tips in acht neemt zal de verbouwing vrijwel zeker vlot en naar wens verlopen. En kun je er snel van genieten. Vergeet niet dat een verbouwing die een verbetering voor de woning betekent ook een waardestijging van het huis tot gevolg heeft.

Scroll to Top