Een kleine badkamer verbouwen

Bij de meeste Nederlandse huizen is de badkamer niet heel groot in formaat. In de meeste gevallen wordt er slechts een beperkte ruimte in het huis gereserveerd voor de badkamer. Huizen waar wel een grote badkamer in te vinden is zijn in de meeste gevallen door de bewoners zelf gemaakt door een kamer of een gedeelte ervan bij de badkamer te betrekken. Kleine badkamers worden ook het meeste verbouwd. Dit komt ten eerste omdat de kosten lager zijn en er dus minder lang gespaard hoeft te worden om een verbouwing uit te voeren. Daarbij zijn mensen ook vaak niet tevreden met de ruimte die zij hebben in de badkamer.

In dit artikel delen we enkele tips hoe je het beste een kleine badkamer kunt verbouwen. Hoe je het meeste uit een kleine ruimte haalt zodat de kamer groter lijkt dan deze daadwerkelijk is. Ook laten we zien waar je allemaal rekening mee moet houden tijdens de verbouwing. Wanneer er optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte en alles mooi afgewerkt is dan kunnen we pas echt spreken van een mooie badkamer.

Optimaal gebruik maken kleine ruimte

Een goede tip om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte in een badkamer is door de badkuip te vervangen voor een douche en wc. Op de plek waar een bad normaal staat kan namelijk zowel een douche als een wc komen te staan. Hierdoor komt er dus een stuk meer ruimte vrij waardoor de badkamer ruimer overkomt. Het vervangen van een badkuip voor een douche lijkt een makkelijke klus, maar is moeilijker dan je denkt. De waterleidingen moeten namelijk verlegd worden zodat het sanitair correct kan worden aangesloten en er zijn nog een aantal aandachtspunten voor het uitvoeren van de verbouwing die we later bespreken. Het belangrijkste is dat er eerst een goed plan gemaakt wordt wat er precies met de kamer gedaan moet worden.

Aandachtspunten verbouwing

Een badkuip vervangen voor een douche en wc dan kan gedaan worden door een muurtje tussen de douche en de wc te laten plaatsen. Bedenk daarom goed aan welke kant je graag de douche en de wc zou willen zien. Als de idee├źn zijn uitgedacht dan kan er een plan van aanpak worden opgesteld voordat de uiteindelijke verbouwing kan beginnen. Naast het verleggen van waterleidingen zodat het sanitair aangesloten kan worden moet er bijvoorbeeld ook rekening gehouden worden met het installeren van een afzuiging bij de douche. Meestal wordt er voor een bad geen gebruik gemaakt van een afzuiging omdat hier minder stoomontwikkeling bij gepaard gaat. Om de verbouwing zo makkelijk mogelijk te maken kan er het beste gebruik worden gemaakt van een douchebak met dezelfde breedte als de badkuip. Voor de wc kiezen we het liefste een model dat aan de wand wordt bevestigd. Ten eerste om ruimte te besparen maar ook om het schoonmaken makkelijker te maken.

Scroll to Top