De 5 grootste voordelen van zonwering

Zonwering is voor veel mensen enorm waardevol. De hitte kan overdag soms erg toenemen en hierdoor wil je graag binnen schuilen. Dat gaat helaas wel moeilijk als de zonnestralen zelfs door de ramen heen boort. Zonwering kan hier de oplossing voor zijn. Je kan tegenwoordig zonweringen zoals screens en rolluiken in Groningen, Amsterdam en et cetera vinden. Maar nu eerst de 5 voordelen waarom je überhaupt zonwering zou moet overwegen. 

#1 Aangename temperatuur binnenshuis 

Het klinkt heel logisch en dat is het ook. De meeste bekende reden dat mensen zonwering kopen is het tegen gaan van een temperatuurverhoging binnen in het huis. Zonwering zoals een rolluik of een knik arm scherm zullen de zonnestralen buiten houden en ervoor zorgen dat het binnenklimaat aangenaam en prettig blijft. 

#2 Vermindering energiekosten 

Een tweede voordeel die aansluit bij het eerste voordeel is een aanzienlijk vermindering van je energiekosten. Veel mensen hebben een airco waar ze vooral in de zomer veel gebruik van maken. Een airco kost niet extreem veel per uur, maar heb je de airco dag en nacht aan tijdens de gehele zomer dan tellen de kosten zich wel bij elkaar op. Het zou zonde zijn, als je in de eerste instantie ook gewoon zonwering kan aanschaffen die daarmee ook ecologisch verantwoord is.  

#3 Meer privacy en beschutting 

Zonwering kan helpen wanneer je op zoek bent naar meer beschutting. Dit is vooral het geval bij huizen die in drukke straten staan en waar veel mensen lopen of rijden. Door de zonwering is de kans dat je bekeken wordt in je huis, minder aanwezig. Het kan wat relaxter voelen om wat meer beschut in je woonkamer of slaapkamer te zitten. Ook kan zonwering de kans op inbraak verminderen en dat is vooral zo met rolluiken. Door rolluiken is je huis beter beschermd door de afscherming van je ramen en eventuele openingen. Daarnaast kunnen inbrekers ook niet je huis in kijken om eventueel ideeën op te doen. 

#4 Vrij goedkoop  

Je zal het misschien niet snel verwachten, maar veel soorten zonwering zijn vrij goedkoop in aanschaf. Voorbeelden zijn lamellen en rolluiken. Deze hoeven nog geen 50 euro per raam te zijn en gaan lang mee. Wil je wel wat duurder, dan kan je kiezen voor markiezen of uitvalschermen. Die kunnen nog wel hoog uitvallen qua kosten, maar je hebt er wel veel en lang plezier van. 

#5 Toevoeging op het karakter van je huis 

Vaak is de zonwering aangepast op het soort woning. Je ziet bijvoorbeeld vaak dat oudere en traditionele woningen markiezen als zonwering hebben, terwijl moderne woningen een screen of een pergola als zonwering hebben. Zonweringen kunnen modern of klassiek zijn, maar zullen altijd een toevoeging zijn aan het huis. Naast functioneel, kunnen ze dus ook dienen als decoratie voor je woning.  

Scroll to Top