3 tips om beter te kunnen slapen

Slapen is voor veel mensen een moment van rust en ontspanning. Jezelf opladen om de dag te verwerken en genoeg energie op te doen voor de volgende dag. Helaas zullen sommige mensen slapen niet zo ervaren en zich na het slapen nog steeds uitgeput en moe voelen. Veel dingen die onbewust kunnen voelen hebben een invloed op jouw slaappatroon. Daarom staan de tips om een beter inzicht te hebben op deze dingen hieronder voor je beschreven. 

Gooi stress van de dag voor of na het slapen van je af 

Wanneer mensen niet goed kunnen slapen, denken ze vaak aan stress als oorzaak. In vele gevallen is dit dan ook het probleem of een onderdeel van het probleem. Toch weten veel mensen niet dat stress op langer termijn blijvende schade kan hebben op je slaappatroon. Zo kan heftige en chronische stress in je jonge jaren er later in je leven voor zorgen dat je slaapproblemen zoals insomnia ontwikkeld. Om het probleem op te lossen, zal je eerst moeten nagaan wat de stress veroorzaakt en hier met iemand over praten. Het probleem opschrijven kan vaak ook helpen. Daarnaast is een meditatie voor bedtijd of een hoofdstuk lezen ook een hulpmiddel om je lichaam en hersenen rust te geven en makkelijker en sneller in slaap te kunnen vallen. 

Nachtkleding en slaapruimte  

Misschien geloof je het niet, maar wat je aan hebt s ’nachts heeft zeker een invloed op je slaappatroon. Zo is bewezen dat wol je lichaamstemperatuur beter kan reguleren dan katoen en er hierdoor voor zorgt dat je sneller in slaap valt. Trek dat wollen huispak dus maar snel aan om goed te kunnen slapen. Daarnaast is een pyjama die comfortabel ligt en voelt altijd van belang bij het in slaap vallen en in slaap blijven. De ruimte waarin je slaapt is ook van invloed op je slaappatroon. Zo moet je niet alleen zorgen voor rustgevende kleuren en weinig rommel in je kamer, maar ook voor genoeg zuurstof om beter te kunnen ademen.  

Gezond eten en drinken 

Bijna iedereen weet dat je niet net voor het slapen gaan koffie zou moeten drinken. Alles met cafeïne erin gaat zorgen voor slaapuitstel wat betekent dat je langer wakker bent. Voedingsmiddelen die helpen bij het in slaap vallen zoals amandelen en bananen bevatten stoffen die je lichaam helpt te ontspannen en hebben daardoor een slaapverwekkend effect op je geest. Ook helpt het om kamillethee of melk voor bedtijd te drinken. Zo val je gegarandeerd binnen no time in slaap. 

Scroll to Top