​Plaatsen of vervangen van sloten

Een veilig huis begint met je sloten. Er zijn twee manieren om je sloten te versterken: je kunt nieuwe sloten laten plaatsen of bestaande sloten laten beveiligen door een erkende slotenmaker. Vooral bij oudere huizen is het verstandig om hier meteen naar te laten kijken. Houd er wel rekening mee dat het een kleine investering kan zijn. De hoogte van de kosten is afhankelijk van je huidige sloten. Als je redelijk nieuwe sloten hebt hebben deze niet veel extra beveiliging nodig. Met een paar handelingen is het dan geregeld en dan vallen de kosten vaak mee. Echter, hoe ouder de sloten hoe hoger de kostprijs voor vervanging. Laat daarom de kosten voor vervanging of extra beveiliging met elkaar vergelijken door een slotenmaker.

Beste soort slot

Heb je een ouder huis dan kun je het beste voor een slot kiezen met een meerpuntssluiting. Dit slot vergrendeld je deur op verschillende plaatsen. Een inbreker moet bij deze sluiting meerdere sloten forceren om binnen te komen. Het beste is om dit slot te laten plaatsen door een slotenmaker omdat zij vaak de juiste sloten hebben met veiligheidsbeslag.

Voldoet jij huis aan het politiekeurmerk?

Wil je echt weten of jouw huis helemaal veilig is? Je kunt dit voor eens en voor altijd laten vaststellen door een politiekeurmerk-expert. Samen met de expert bekijk je jouw huis door de ogen van een inbreker. Zo weet je precies waar je op moet letten zoals de verlichting, mogelijkheden om te klimmen hoe makkelijk het is om bij je ramen te kopen. Waarmee je zelf al meteen mee aan de slag kunt zijn je sloten. Goede sloten zijn het allerbelangrijkste voor een veilig huis. Woon je in Amsterdam, laat je sloten eens controleren door een slotenmaker in Amsterdam. Zij kunnen er meteen voor zorgen dat je de juiste sloten hebt.

Scroll to Top