Sfeervol koken met deze 6 keukenstijlen!

Breng je veel tijd door in de keuken en ben je gek op koken? Dan is het super als de keuken voldoet aan jouw wensen, behoeften en smaak. In dit artikel hebben we voor iedereen die zijn of haar keuken wil vernieuwen/veranderen, zes mooie keukenstijlen onder elkaar gezet. Kom maar op met die inspiratie!

1. Modern
Een moderne keuken past bijna in elk interieur. Basiskleuren zoals grijs, wit of bruin en strakke lijnen, staan centraal bij deze keukenstijl. Denk aan een witte keuken met zilveren accenten of juist een grijze keuken met opvallende en stoere keukenapparatuur. De moderne keukenstijl is over het algemeen simpel, waarbij functionaliteit voorop staat.

Modern

2. Modern met een twist
Wil je een niet al te opvallende keuken maar wel een keuken met wat meer pit? Dan is een moderne keuken inclusief een eigentijdse twist, echt iets voor jou. Kies voor een basic en strakke keuken en geef de ruimte een wow-effect door te kiezen voor een marmeren aanrechtblad of bakstenen achterwand.

Modern met een twist

3. Industrieel
Donkere kleuren, stoere meubels en ruwe materialen: de industriële stijl enorm populair! De hippe stijl kun je eenvoudig terug laten komen in de keuken. Kies voor stoere keukenonderdelen als een zwarte kraan of voor keukenkastjes welke zijn gemaakt van ruw hout. Daarnaast maakt een betonlook de industriële keuken helemaal af.

Industrieel

4. Natuurlijk
Hecht je veel waarde aan de natuur en duurzaamheid? Dan kun je dit eenvoudig terug laten komen in de keuken. Kies voor groen en veel houten en rieten accenten. Natuurlijk hoef je niet direct voor groene keukenkasten te kiezen. De kleur kun je ook terug laten komen in de achterwand of door één muur in de keuken te schilderen.

Natuurlijk

5. Oosters
De Oosterse keukenstijl is ideaal voor liefhebbers van een warme en Oosterse sfeer. Heb je op dit moment een saaie en standaard keuken? Dan kun je dit al met een simpele verbouwing omtoveren tot de keuken van je dromen. Mooie patronen, basic kleuren én knalkleuren: met de Oosterse keuken kun je diverse op. Denk dan aan het laten betegelen van de achterwand met ‘Arabische’ tegels.

Oosters

6. Kleurrijk
Een groot deel van de huidige woontrends en populaire interieurstijlen bevatten met name basiskleuren als wit, zwart, grijs en bruin. Heb jij ook een relatief rustig interieur en heeft het behoefte aan een ‘pop of colour’? Kies dan voor een extra kleurrijke keuken. Zo wordt het koken nét wat sfeervoller.

Welke keukenstijl is jouw favoriet? Laat het ons weten in een reactie!

Kleurrijk

Scroll to Top