Uw trap opnieuw bekleden? Maak een top trap!

Als een trap al een tijdje meegaat, kan het voorkomen dat de bekleding van de trap gaat slijten. Dit is om meerdere redenen vervelend. Niet alleen ziet de trap er na verloop van tijd minder mooi uit, maar ook begint hij te piepen en te kraken bij het minste of geringste. Het kan zelfs gevaarlijk zijn om een trap met versleten bekleding te hebben, aangezien de treden dan erg glad kunnen zijn. Als u deze dingen herkent, is het slim om uw trap te renoveren.

Een trap bekleden met een nieuwe laag zorgt ervoor dat het geheel weer geluiddempend wordt. Met andere woorden, geen nare geluiden meer omdat er gewicht op komt te staan. Daarnaast kan een traprenovatie uw trap weer helemaal mooi maken, zodat het geen doorn in het oog is. 

Over traprenovatie, bekleden en onderhoud

Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen is een traprenovatie slim als u merkt dat de trap door slijtage niet meer fijn in gebruik is. Daarom is de eerste stap van een traprenovatie de trap bekleden. De trap bekleden kan op verschillende manieren. 

Naast de trap bekleden, houdt een traprenovatie van het volgende in: u geeft de opdracht tot montage nadat u gekozen heeft voor uw materiaal. Tijdens een traprenovatie wordt de trap opnieuw bekleed met een bovenste laag, de treden worden daardoor steviger. Doordat er alleen gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige, behandelde materialen hoeft u eigenlijk weinig aan onderhoud te doen. Binnen twee dagen hebben we de klus tot een goed einde gebracht en kunt u weer lekker genieten van uw trap.

Welke producten gaat u gebruiken? 

Bij een traprenovatie kun u de trap met één of meerdere materialen bekleden. U kunt daarbij kiezen uit materialen die uw trap een moderne uitstraling geven, maar ook een meer klassieke. Er is bijvoorbeeld trapbekleding van massief hout, maar ook van linoleum, laminaat, en kurk. Wat tegenwoordig steeds populairder is, is dat mensen kiezen voor PVC. Dit sterke maar betaalbare materiaal biedt veel mogelijkheden wat betreft kleur en textuur.

Kies voor een ervaren trapbekleder

Uw trap bekleden kunt u het beste overlaten aan professionals. Het is namelijk een klus waar veel precisie en maatwerk komt kijken. Een vakkundig team dat gespecialiseerd is in traprenovatie heeft altijd het juiste gereedschap en materialen in huis. Het voordeel van Toptrap is, dat wij op het gebied van traprenovatie ontzettend veel ervaring hebben. Een trap bekleden zit ons in het bloed en dat merkt u aan de effectieve aanpak. Tijdens een traprenovatie bekleden we de trap niet alleen heel precies, maar ook heel snel, zodat u er met een gerust hart overheen kunt lopen!

Scroll to Top