Kaarsen in de woonkamer voor sfeer en gezelligheid

Als de dagen donkerder worden, de windvlagen harder en de temperaturen lager gaat het gebruik van kaarsen omhoog. Op koude winterdagen en vooral met de feestdagen worden veel kaarsen gebrand. De gemiddelde Nederlander staat zelfs in de top 3 van grootverbruikers. We hebben in ons koude kikkerlandje dan ook een echte kaarsencultuur. Wie groeit er niet op met een theelichtje in een leuke waxinehouder en een set stompkaarsen op tafel? Het wordt de Nederlander met de paplepel ingegoten.

Brandende kaarsen
Kaarsen geven warmte en een mooie warme gloed aan de kamer. Wij Nederlanders vinden dat al snel gezellig. Zeker op een koude, donkere avond binnen met familie en vrienden, terwijl de windvlagen de ramen geselen, is het heel sfeervol als er een aantal sfeerkaarsen branden. Een brandende kaars wordt ook al snel geassocieerd met romantiek. Want ook dat kennen we allemaal; lekker uit eten met je geliefde, aan een sfeervol gedekte tafel, met een cullinaire maaltijd en dan een paar mooie tafelkaarsen die het geheel in een mooi warm licht zetten. Hoe romantisch!
Je kunt ook een kaars branden ter support van iemand of ter nagedachtenis. In dat laatste geval wordt vaak een altaartje gemaakt met een foto van de dierbare en andere aandenkens.

Kaarsen voor de feestdagen
De dagen dat de meeste kaarsen worden gebrand zijn de kerstdagen. Niet alleen kerstboomkaarsjes worden als warme broodjes verkocht, ook het gehele assortiment rode, wijnrode en ivoren kaarsen vliegen het magazijn uit en de druipkaarsen, drijfkaarsen en bolkaarsen zijn niet aan te slepen. De collectie rustieke kaarsen van Bolsius wordt het meest verkocht. In deze kaarsengroep is er veel keus aan kleuren en afmetingen. Hiermee wordt combineren aantrekkelijk en is het fijn om een mooie kaarsenset samen te stellen. Bij VanKaarstotServet heb je het grootste kaarsenassortiment online, waaronder de gehele collectie Bolsius rustiekkaarsen.

Kaarsen online kopen
Kaarsen zijn natuurlijk te koop op vele plekken, van tuincentrum tot drogist en van supermarkt tot de Hema en de Blokker. Het nadeel van fysieke winkel s is de altijd beperkte schapruimte, waardoor nooit het gehele assortiment aangeboden kan worden. Bij online winkels is dat niet het geval, daar kunnen duizenden kaarsen worden aangeboden in de webshop. De keus in online winkels is daardoor veel groter. Ook alle speciale kaarsen die fysieke winkels niet meer voeren, zijn nog wel online te vinden. De grootste kaarsenwinkel online is VanKaarstotServet. Je hebt hier het hele aanbod Bolsius & Gouda Kaarsen, ecologische kaarsen, bedrukte kaarsen, huwelijkskaarsen met daarbij alle accessoires als kandelaars, onderzetters en kaarsenhouders.
Maak het gezellig in huis, ga direct een paar sfeervolle kaarsen kopen online en geniet van de donkere, koude dagen en de feestdagen!

Scroll to Top