Een kalkvrije badkamer of keuken met een waterontharder

Ook zo’n hekel aan die kalkaanslag op de tegels van je badkamer, het glas van je douchecabine of de kalkvlekken op je aanrechtblad? En vind je het ook zo vervelend dat je strepen blijft zien na het wassen van je ramen? Wil je ook stoppen met boenen op deze lelijke vlekken en op een makkelijke manier schoonmaken, zodat je keuken en badkamer weer als nieuw lijkt? De oplossing is vrij simpel: de aanschaf van een waterontharder!

Waarom overgaan tot aanschaf van een waterontharder?

Het leidingwater in Nederland is op veel plaatsen tamelijk hard tot hard. Dat houdt in dat er veel kalk in het water zit. Deze minuscule kalkdeeltjes zetten zich af in de leidingen, maar je ziet het ook terug op je tegels, ramen en je apparatuur. Dit zorgt voor een witte aanslag, kalkaanslag genaamd. Kalkaanslag is moeilijk te verwijderen en vereist goed boenwerk, zeker wanneer het langdurig in aanraking komt met de kalk. De oplossing voor je boenprobleem en langer behoud van je tegelwerk of sanitair? Een waterontharder laten installeren! Een waterontharder maakt, zoals de naam eigenlijk al zegt, het leidingwater zacht. De waterontharder wordt direct na de hoofaansluiting aangesloten, zodat je door je hele woning (of bedrijf, kantoor, hotel) kunt genieten van kalkvrij water

Voordelen van kalkvrij water

Kalkvrij water heeft als voordeel dat er zich geen nieuwe kalkaanslag meer vormt op het sanitair en tegelwerk. Daarnaast zal oude kalkaanslag ook op den duur verdwijnen en wordt je badkamer of keuken weer als nieuw. Zacht water zorgt er ook voor dat je streeploos kunt ramen wassen. De achtergebleven kalkstrepen op je ramen zullen op den duur zelfs helemaal verdwijnen! Een ander voordeel van een waterontharder is dat je servies, glas of bestek ook langer mooi blijft. Ook hierop wordt geen kalk meer afgezet en blijft dus langer als nieuw. Andere voordelen van een waterontharder zijn:

  • zacht en helder wasgoed
  • verzacht huid en haar
  • minder last van huidirritatie
  • vergemakkelijkt schoonmaken
  • minder zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen
  • koffie, thee en limonade beter van smaak
  • angere levensduur apparaten
  • besparen op energiekosten
  • geen ketel- en leidingaanslag
  • zout en antikalkmiddelen overbodig

Waterontharders voor iedereen

Of je nu veel of weinig water gebruikt, waterontharders zijn er voor iedereen. Zo maakt Best Water Choice waterontharders op maat. Voor huishoudens van één of twee personen zijn er de kleinere thuismodellen, voor de grotere huishoudens of kleine bedrijven de wat grotere thuismodellen. Maar ook grotere bedrijven, zwembaden of fabriekshallen kunnen een waterontharder op maat bestellen bij BWC. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.

BWC Waterontharders – Best Water Choice

Scroll to Top