De printer op je kantoor

Het lijkt zo’n saai ding die printer, maar aangezien je als ondernemer ook in 2018 nog steeds veel print, neemt hij best veel tijd in beslag tijdens je dagelijkse bezigheden. Daarom geven we je in dit artikel enkele tips mee, hoe je het best van je printer gebruik kunt maken.

De plek van je printer

Zitten is het nieuwe roken wordt wel eens gezegd. Zet daarom de printer niet vlak naast je neer, zodat je er zittend bij kunt, maar zet hem eens wat verder weg. Telkens als je iets moet printen kom je in de gelegenheid om even uit je stoel te komen en te bewegen. Dit is bevorderlijk voor je gezondheid.

Zorg dat je draadloos kunt printen

Tegenwoordig zijn we altijd en overal online. Zorg daarom ook dat je een draadloze printer aanschaft, zodat je niet afhankelijk bent van één apparaat, maar dat je via elk apparaat overal op kantoor kunt printen.

Pas op voor de kosten van de printer!

Printerinkt is een dure vloeistof. Er wordt wel eens gezegd dat printerinkt duurder is dan goud of olie. Een kostenpost om in de gaten te houden dus! Hieronder vind je enkele gemakkelijk toepasbare tips om op je printkosten en printerinkt te besparen.

  • 1.Koop allereerst een printer die compatible is met klooncartridges.
  • 2.Schaf daarnaast ook goedkope printerinkt aan, oftewel huismerk printerinkt. Deze inkt kun je hier bestellen
  • 3.Let op de instellingen van je printer. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je onbelangrijke documenten zwart-wit print en / of dubbelzijdig. Op sommige printers kun je ook de kwaliteit per printje bepalen. Hoe slechter de kwaliteit hoe minder inkt er verbruikt wordt. Bij onbelangrijke documenten kun je dus ook de kwaliteit naar beneden brengen om zo te besparen op je printkosten.
  • 4.Let op je eigen printbeleid. Ga goed na wat je wel en niet hoeft uit te printen. Zo bespaar je geld, maar ben je ook milieu bewust bezig.
Scroll to Top