Bekabeling in de woonkamer netjes wegwerken

Bekabeling in de woonkamer netjes wegwerken


Het veranderen van de opstelling van het meubilair in uw woonkamer kan een hele andere kijk op uw woning geven, maar het brengt vaak ook het één en ander aan werk met zich mee. Indien u er voor kiest om elektrische apparaten op een andere plek neer te zetten, moeten de bijbehorende kabels ook weer weggewerkt worden. Dit is geen tijdrovende klus, maar u wilt het waarschijnlijk wel allemaal netjes doen en dat is ook begrijpelijk. Hoe kunt u de bekabeling in de woonkamer het beste wegwerken?

Onzichtbare kabels
Indien u uw hele woning op de schop gaat gooien, is het wegwerken van de kabels niet veel extra werk. Als u ook de plinten van de kant af haalt stelt het al helemaal niet veel voor. In dat geval moet u niet direct de nieuwe plinten weer tegen de muur bevestigen. U doet er goed aan om eerst de nieuwe locatie van de elektrische apparaten te bepalen. Als u de locatie bepaald heeft, kunt u de kabels namelijk wegwerken achter de plinten. Hierdoor zien uw gasten nauwelijks iets terug van de bekabeling.

Kabelgoot
Als u niet uw hele woning van binnen gaat verbouwen, blijven de plinten naar alle waarschijnlijkheid op hun plek. In dat geval kun je er voor kiezen om de elektra weg te werken door middel van een kabelgoot. Deze goot is aan de achterkant vaak voorzien van een plakstrip, waardoor hij makkelijk te bevestigen is. De kabelgoot kunt u eenvoudig boven de plint plaatsen. Indien u de goot eenmaal heeft bevestigd, kunt u de afdekhoes eraf halen en de kabels erin plaatsen. Op deze manier is de bekabeling netjes weggewerkt en niet of nauwelijks met het blote oog zichtbaar.

Kabelklemmen
Het kan ook zo zijn dat u de kabels niet achter uw plinten weg wilt werken en ook geen kabelgoot wilt plaatsen. In dat geval kunt u gebruik maken van kabelklemmetjes. Deze klemmen zijn er in verschillende maten, waardoor ze vrijwel voor iedere soort elektrische kabel bruikbaar zijn. Deze klemmetjes kunt u met behulp van een hamer eenvoudig op een plint bevestigen. Dit kunt u met de hele kabel doen, waardoor het alsnog lijkt of uw kabel netjes is weggwerkt. En dat terwijl het een hele simpele oplossing is.

Scroll to Top