5 voorbeelden van keukens die uitstekend passen bij een gietvloer

Gietvloeren zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Dit komt niet alleen door de mooie uitstraling, maar ook door de vele voordelen die de vloeren met zich meebrengen. Eén van deze voordelen is de onderhoudsvriendelijkheid. In dit artikel vertellen we meer over waarom gietvloeren perfect zijn voor in de keuken en geven we 5 voorbeelden van keukens die uitstekend passen bij een gietvloer.

Gietvloer + keuken = de perfecte match
Gietvloeren worden in één keer gegoten waardoor ze compleet naadloos zijn. Dit betekent niet alleen dat er eenheid wordt gecreëerd in je interieur maar ook dat de vloer makkelijk te onderhouden is. Een gietvloer is namelijk vloeistofdicht, makkelijk afneembaar en ze kunnen tegen een stootje. Deze eigenschappen maken een gietvloer ook een perfecte vloer voor in de keuken.

1. Hoogglans wit
Gietvloeren zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Zo kun je zelf kiezen voor de gewenste kleur en de afwerking. Wanneer het gaat om de afwerking van de keuken en de gietvloer is het leuk om een contrast te scheppen. Een witte keuken met een hoogglans afwerking past bijvoorbeeld perfect bij een grijze, matte gietvloer.

Hoogglans-wit (2)

2. Met een kookeiland
Zowel een keuken met een kookeiland als een gietvloer hebben een moderne look waardoor er een mooie combinatie ontstaat. Heb jij een keuken met een kookeiland of heb je er één op het oog? Dan is een gietvloer wellicht iets voor jou. Wanneer je namelijk gebruik maakt van zowel het kookeiland als het keukenblok is de kans groter dat er vocht of voedsel op de grond valt. Gebeurt dit bij een gietvloer? Dan is het binnen no-time weer schoon.

met-een-kookeiland (2)

3. Zwart en mat
Een zwarte keuken of een zwart keukenblok is al erg origineel op zich, maar springt er met een lichte gietvloer nóg meer uit. Het kleurverschil zorgt voor een mooi contrast en geeft een strakke uitstraling aan het interieur.

zwart-en-mat (2)

4. Warm en landelijk
Ondanks dat een gietvloer over het algemeen een moderne uitstraling heeft, past het ook goed bij een landelijke keuken. Dit voorbeeld laat zien dat het mixen van verschillende stijlen voor een perfecte match kan zorgen. De combinatie van het warmgekleurde hout van de keuken en de donkere gietvloer met een matte afwerking is ideaal voor de liefhebbers van een sfeervol interieur.

warm-en-landelijk (2)

5. Rustiek grijs
Het laatste voorbeeld verduidelijkt nogmaals dat het combineren van verschillende afwerkingen voor een mooi en origineel resultaat zorgt. De gietvloer met betonlook en de grove keukenkastjes maken een prachtig geheel.

rustiek-grijs (2)

Welk voorbeeld is jouw favoriet?

Scroll to Top