​Op zoek naar nieuw behang

Wanneer u opzoek gaat naar nieuw behang voor uw woning is dit vaak een flinke zoektocht. Er zijn zeer veel verschillende behangsoorten en dit maakt de keuze niet bepaald eenvoudig. Onder de beschikbare behangsoorten zijn echter wel grote verschillen in de prijs en verwerking waar te nemen.

Wat is Renovlies

Een van de nieuwste innovaties op het gebied van behangen is het behangen met Renovlies. Kort gezegd is dit een behangsoort met vinyl of regulier papier dat is aangebracht op een vlies en de naam is een afkorting van renovatievlies. Het vlies zorgt ervoor dat het behang zeer sterk is en gemakkelijk over scheuren en gaten is aan te brengen zonder dat u vervelende gevolgen ervaart.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van Renovlies is de prijs. Renovlies is goedkoper aan te brengen dan bijvoorbeeld stucwerk en u bespaard al snel een behoorlijk bedrag.

In veel muren en plafonds is sprake van oneffenheden. Dit maakt echter niet uit bij het gebruik van Renovlies. Het behang zorgt ervoor dat deze oneffenheden worden weggenomen. Hierdoor is het wel belangrijk dat u vooraf nadenkt of u wellicht in een later stadium nog iets aan de muur wilt gaan bevestigen. Het zou immers zonde zijn wanneer u vergeet dat er een gat in de muur zit en een spijker in de muur slaat.

Het behang is gemakkelijk en netjes aan te brengen. Door de fijne structuur levert het hierbij een strak eindresultaat op. Dit eindresultaat is vaak nauwelijks te onderscheiden van goed stucwerk. Het materiaal is tevens krasbestendig, stootvast, krimpvrij en brandveilig.

Schilderen van Renovlies

Met Renovlies wordt ook een goede ondergrond gecreëerd om in een later stadium te schilderen. Het behang absorbeert een minimale hoeveelheid verf en bied een effen/vlakke ondergrond. Er kan gebruik worden gemaakt van een verfrollen maar in de meeste gevallen worden de muren gespoten met een verfspuit.

Scroll to Top