​Notarislamp op je bureau

Notarislamp op je bureau

De notarislamp is al lange tijd een populaire lamp om op je bureau te hebben. Begin 20e eeuw is deze lamp ontwikkeld toen de elektrificatie van Amerika op gang kwam. Ze zijn erg beroemd geworden door veelvuldig gebruik op wallstreet. De lamp was origineel bediend met een ketting van koper of messing aan de voorkant van de lamp.

Notarislampen typeren zich door een zware messing voet met daarop een groene lampenkap. De groene lampenkap is de buitenkant van de lampenkap, aan de binnenkant zit een witte lampenkap. Door de witte inwendige lampenkap schijnt er een helder wit licht op de tafel. Aan de buitenkant licht alleen de groene kap zacht op, waardoor het een rustig en aangenaam is om naar te kijken.

Bankierslamp is een andere naam die voor de lamp gebruikt wordt. Net als notarissen gebruikte ook bankiers deze in het verleden erg veel. Dit kwam omdat ze vaak met velen in een ruimte tegelijk aan het werk waren waardoor het bureau goed verlicht moest zijn en de ruimte een mooie rustige groene tint kreeg. De bankierslamp wordt nog steeds erg veel gebruikt door bankiers en notarissen.

Variaties
Notarislampen komen tegenwoordig in zeer veel verschillende varianten. We hebben tegenwoordig veel keus en consumenten zijn koning wast dat betreft. De variaties komen in veel verschillende vormen, bijvoorbeeld in de soort voet die gebruikt wordt. Sommige zijn in hoogte verstelbaar en zelfs de lampenkappen komen in meer kleuren dan het traditionele groen.

Interieurs
De notarislamp staat eigenlijk leuk bij elk soort interieur. Door de stijlvolle vormgeving kan het in een modern interieur een leuke knipoog zijn naar vroeger. In een industrieel interieur past het ook goed door de koperen of messing voet. Omdat er tegenwoordig zoveel variaties zijn op de lamp is hij eigenlijk in elk interieur wel goed te plaatsen.

De lamp zal altijd het beste tot zijn recht komen in een klassiek interieur waar veel met hout is gewerkt. Dit is altijd de meest herkenbare omgeving van de lamp geweest. Mede door de ronde vormen van de lamp past hij goed bij dit type interieus.

Bekijk het gehele assortiment op Directlampen.nl

Scroll to Top