Waarom is isolatieglas zo belangrijk tegenwoordig?

Andrew • February 13, 2017 • No Comments

Het klimaat heeft in de afgelopen jaren een steeds prominentere rol ingenomen binnen onze samenleving. Dit blijkt onder meer uit het feit dat de overheid verschillende maatregelen neemt om het klimaat te bevorderen en dat huishoudens zoeken naar mogelijkheden om energie te besparen. Een van de manieren om energie te besparen is het overstappen van enkelglas naar dubbelglas of isolatieglas. Volgens de glaszetter uit Tilburg die we voor het schrijven van dit artikel spraken, hebben veel mensen geen beeld bij het effect van de overstap naar isolatieglas voor ze kan betekenen. Niet alleen is een overstap op isolatieglas goed voor het milieu, ook houdt u meer geld over in uw portemonnee!

Verschillende isolatie bevorderende maatregelen

Met isolatieglas wordt een groter deel van de warmte binnen uw woning gehouden, waardoor u minder energie hoeft te verbruiken om uw woning te verwarmen. Zeker in de herfst- en wintermaanden kunt u op deze manier veel geld besparen. Naast het gebruik van isolatieglas kunt u ook letten op de mogelijkheid om energiezuinige apparaten te gebruiken, een extra laag isolatiemateriaal aan te brengen onder uw dakbedekking, enzovoorts. Naast de warmte die via uw ramen ontsnapt, ontsnapt er namelijk ook veel warmte via het dak. Warmte stijgt immers op in huis!

Hulp van een glaszetter bij het plaatsen van isolatieglas

Om het enkelglas van uw woning te vervangen voor isolatieglas kunt u de hulp van een glaszetter inschakelen. Een glaszetter heeft doorgaans een ruime expertise in het plaatsen van isolatieglas en kan u daarbij van passend advies voorzien. Isolatieglas wordt namelijk in verschillende soorten aangeboden. Des te dikker het glas is, des te meer warmte wordt ook binnen uw woning gehouden, waardoor ook uw energierekening aanzienlijk lager zal zijn.

Gaat u het isolatieglas zelf plaatsen? Houd er dan rekening mee dat u de kozijnen van uw bestaande glas niet beschadigt. Vaak kunt u nieuwe ruiten direct in het oude kozijn plaatsen! Zo bespaart u op de kosten voor het plaatsen van isolatieglas.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Categories Woonkamers

Dit vind je misschien ook leuk