Verrijk je interieur met een wandobject

Een smaakvol ingericht interieur van een huis of kantoor kan eigenlijk niet zonder blikvangende kunst. Dat kan een mooi beeld zijn, of gewoon een schilderij, maar in principe is een wandobject in meerdere vormen mogelijk. Met een wandobject bedoelen we eigenlijk een sculptuur, ruimtelijk schilderij of ander driedimensionaal kunstvoorwerp voor bevestiging aan de muur. Zo’n object creëert meteen een mooie blikvanger en getuigt van een eigentijdse smaak en kunstblik.

 

Wandobject: van klein…

Het hoeft niet per se om een enorm beeld te gaan als je een wandobject wilt aanbrengen in je interieur. Sterker nog, een mooi, ingetogen, klein ruimtelijk schilderijtje kan ook op zichzelf heel goed de aandacht vangen in een ruimte. Het voordeel van kleine wandobjecten is dat je ze kunt combineren. Vaak zijn kleine wandobjecten voorstudies van een groter werk van een kunstenaar. Ze zijn een soort creatieve “Spielerei” waarin de artiest de creativiteit de vrije loop laat. Zo ontstaat een leuke serie van bij elkaar passende objecten.

 

Tot groot

Als je echt een blikvanger wilt die gerust mag opvallen in het interieur, dan kies je voor een aan de muur bevestigd, levensgroot, driedimensionaal hangend beeld. Zo’n groot wandobject is speciaal gemaakt door de kunstenaar om aan de muur gehangen te worden. Het object zal door de ophanging niet vervormen. Bovendien komt het prachtige kunstvoorwerp aan de muur onder een optimale en door de kunstenaar bedoelde kijkhoek te hangen. Met een wandobject heb je altijd iets interessants om naar te kijken.

 

Kies een wandobject in plaats van een schilderij

Natuurlijk is er niets mis met een schilderij. De kunstvorm bestaat al heel lang, maar hoeft zeker niet ouderwets aan te doen. Toch valt er ook wat voor te zeggen om voor een driedimensionaal kunstwerk aan de muur te kiezen. Anders dan een schilderij komen sommige wandobjecten echt de ruimte in. Zeker een mixed-media-object en/of een hangend beeld creëren zo een spannende en interessante dynamiek in de ruimte. Bovendien kun je zo’n ruimtelijk kunstvoorwerp ook van onder en boven bekijken, naast recht van voren. Zo zie je er elke keer weer iets nieuws in.

 

Alle soorten en maten

Naast een grote verscheidenheid in afmetingen, bestaat er onder wandobjecten ook veel diversiteit in de gebruikte materialen. Dat geeft je veel meer vrijheid in het kiezen van iets dat je mooi vindt, dan wanneer je een schilderij uitzoekt. Zo kun je bijvoorbeeld voor een wandobject kiezen waar veel glas in is verwerkt, voor een mooie lichtwerking. Of je kiest voor een delicaat en fijnzinnig vormgegeven papieren sculptuur. De grenzen aan wat mogelijk is, zijn bepaald door het materiaal en de creatieve geest van de kunstenaar.

 

Een wandobject: uniek en opvallend

Als je je echt wilt onderscheiden in de inrichting van je huis of kantoor, dan is een wandobject een goede keuze. Door de ruimtelijke werking, de toepassing van veelal mixed media en de eigentijdse uitstraling, heb je een uniek en opvallend kunststuk aan de muur. Je beleeft er zelf veel kijkplezier mee en het zal zeker in de smaak vallen bij bezoek.

 

Scroll to Top