Uw woning verhuren met maximaal rendement

Voor woningeigenaren die hebben besloten hun woning te verhuren, zullen veel zaken belangrijk zijn: een goede huurder, continuiteit, weinig leegstand en maximale inkomsten zal ook heel belangrijk zijn. Maar hoe bereikt u dit?

Weet alles van de markt

Een hele belangijke factor is dat u weet wat er speelt in de verhuurmarkt. Wat is het aanbod in de regio waar ik mijn woning aanbied, wat doet mijn concurrentie. Welke prijzen worden er gevraagd met vergelijkbare woningen en hoe snel worden deze woningen dan verhuurd? Al deze onderwerpen kosten veel tijd om uit te zoeken en er komt veel ervaring bij kijken. Een verhuurmakelaar kan u hierbij helpen.

Maak de juiste keuze

Nadat dat u alles weet van de markt moeten er een aantal keuzes worden gemaakt:

– Wat voor een huurder wil ik, focus ik mij op studenten of wil ik liever een gezin?

– Ga ik mijn woning voor langere tijd aanbieden of als short stay apartment?

– Hoe lang wil ik mijn woning verhuren?

– Ga ik alles zelf regelen of laat ik het liever door een vastgoedbeheerder regelen?

Al deze keuzes hebben invloed op uw rendement en risico. Bedenk daarom vooraf goed waar u zich op focust, zodat u een duidelijk plan heeft voordat u begint.

Focus niet te veel op huurprijs

Veel (beginnende) verhuurders maken de fout door hun huurprijs erg hoog te zetten in het begin en bij geen interesse de huurprijs verlagen. Voordat u dit doet, bereken dan voor uzelf hoeveel 1 maand leegstand kost, dit helpt bij het bepalen van de juiste huurprijs.

Scroll to Top