Tips voor het inrichten van een kinderkamer

Andrew • December 16, 2015 • No Comments

Tips voor het inrichten van een kinderkamer
Wanneer u een kind verwacht of net een kind heeft gekregen is het verstandig om op tijd te beginnen met het inrichten van de kinderkamer. Hier zal het kind spelen, zich op zijn/haar gemak voelen en ook van de nodige rust genieten. Er zijn tal van manieren om deze kinderkamer te voorzien van sfeer en wij zullen u op de hoogte brengen van de laatste trends en de mogelijkheden die er zijn om de slaapkamer in te richten.

Het geslacht
Het inrichten van een kinderkamer heeft allereerst natuurlijk te maken met het geslacht van het kind. Een meisjes kamer zal een stuk anders zijn dan die van een jongen, want deze hebben andere interesses dan jongens. Een meisjeskamer is over het algemeen roze of heeft een wat rustigere uitstraling. Hierbij kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een prinsessenkamer. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van pasteltinten, wat voor een rustige uitstraling zorgt.

Jongens kamers zijn een stuk anders. Deze worden vaak aangekleed met muurschilderingen of in ieder geval een sportief of ‘gevaarlijk’ uiterlijk. De jongens vinden het leuk om met hun kamer te pronken bij vriendjes en dus zal er gekeken worden naar de uitstraling van de kamer. Zo moet er rekening gehouden worden met de interesses van het kind en moet het niet al te standaard overkomen.

Wandversiering
Wanneer u eenmaal een inrichting heeft kunnen maken, kunt u de kamer nog van de nodige sfeer voorzien. Het is tegenwoordig een hype om gebruik te maken van muurstickers of naamstickers in een kinderkamer. Hierdoor wordt de kamer gepersonaliseert en zal het kind zich helemaal thuis voelen. U kunt dit op allerlei manieren doen; het zelf ontwerpen en het ontwerp laten ontwikkelen door een hiervoor aangeschreven bedrijf, maar er is ook de mogelijkheid om het ontwerpen en ontwikkelen aan het hiervoor aangeschreven bedrijf over te laten.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Categories Kinderkamers

Dit vind je misschien ook leuk