Tips om het plafond te schilderen

Andrew • April 21, 2021 • No Comments

Eens in de zoveel tijd kan het gebeuren dat je het plafond gaat schilderen. Dit kan best een lastige klus zijn. Wij geven je wat tips zodat jij weet hoe je het schilderen van je plafond goed aan kunt pakken. Je zult zien dat jij het plafond zelf eenvoudig en snel kunt schilderen, zonder dat je daar een professionele schilder voor in hoeft te huren. 

Benodigdheden

Zorg dat je, voordat je aan de slag gaat met het schilderen van je plafond, alle benodigdheden in huis haalt. Denk hierbij niet alleen aan de aanschaf van verf, want je kunt ook alvast tape, een trap en een loopbrug kopen. Wanneer je een hoog plafond hebt, kan het handig zijn om tijdens de klus gebruik te maken van een steiger. 

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom raden we aan om voordat je start met schilderen alles alvast klaar te zetten. Dek de vloer onder het plafond af om verfvlekken te voorkomen en zorg dat de ruimte vrij is om te lopen. Maak het plafond vervolgens vrij van stof en vet en plak de randen af met speciale schilderstape. Hangen er lampen of spotjes aan het plafond dat je gaat verven? Schakel dan de stroom even uit en verwijder ze, of plak ze af met schilderstape. 

Voorstrijkmiddel

Werk grote oneffenheden op het plafond eerst bij met muurvuller. Daarna kun je de grote vlekken bestrijken met een voorstrijkmiddel speciaal voor vlekken. Dit voorkomt dat vlekken straks nog zichtbaar zijn door de nieuwe verflaag heen. Daarnaast helpt een goed voorstrijkmiddel ook voor een goede hechting van de verf op jouw plafond. Je kuntdit met een blokkwast of vachtroller verdelen over de ondergrond. Dit voorstrijkmiddel moet wel 24 uur drogen, dus zorg dat je hier op tijd mee begint. 

Plafond schilderen

Wanneer je alle voorbereidingen getroffen hebt en het voorstrijkmiddel is opgedroogd, is het tijd voor het echte werk. Roer de verf die je gaat gebruiken goed door met een roerhoutje en giet de plafondverf vervolgens over in een verfemmer. Schilder eerst de randen van het plafond met een kwast en gebruik voor de grote vlakken een vachtroller met telescoopsteel. Het helpt om de oppervlakte in denkbeeldige vlakken van één vierkante meter te verdelen. Werk per vlak van boven naar beneden en van links naar rechts. Laat de vlakken elkaar goed overlappen voor het beste resultaat. 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Categories Badkamers

Dit vind je misschien ook leuk