Goed slapen in de zomer

Andrew • January 26, 2018 • No Comments

Als het weer warmer wordt, wordt het ook steeds lastiger om goed te kunnen slapen. Aangezien een goede nachtrust wel belangrijk is, geven we je hier een aantal tips om ook in de zomer goed te kunnen slapen.

Temperatuur

Het eerste wat in je opkomt bij de zomer, is natuurlijk de warmte. Het creëren van de juiste temperatuur in je kamer is dan ook erg belangrijk. Je kunt de ramen bijvoorbeeld tegen elkaar openzetten, zodat er een stroom van lucht wordt gecreëerd. Doe dit wel pas als het is afgekoeld buiten! Het is niet gezond om te slapen met de airco aan, maar je kunt deze wel even aanzetten voordat je gaat slapen. Zo is het wat koeler in je kamer en kun je net wat makkelijker in slaap vallen. Heb je alleen een ventilator? Geen probleem! Zet een aantal bevroren flessen voor de ventilator en zo zal je slaapkamer ook afkoelen. Zorg er wel voor dat de condens wordt opgevangen door een bak onder de flessen. Je wil namelijk niet dat je vloer wordt verpest door het vocht!

Lakens

In de zomer is het eigenlijk vaak te warm om onder een dekbed te slapen. Slaap je toch graag ergens onder? Kies dan voor een wollen dekbed. Ook kun je het dekbed uit het laken halen, zo lig je toch nog ergens onder. Katoenen en satijnen stoffen zijn veel koeler dan synthetische stoffen, kies dus voor het juiste materiaal.

Horren

Een van de vervelendste dingen in de zomer zijn muggen. Het akelige gezoem in je kamer, en de jeuk in de ochtend. Heb je hier ook zo veel last van? Dan kan een hor uitkomst bieden! Doordat alle insecten buiten worden gehouden, word je nooit meer uit je slaap gehouden door het akelige gezoem van een mug. Voor een hor kun je bijvoorbeeld terecht bij Horrentotaal.

Drinken

Met warm weer is het belangrijk om veel water te drinken. Door een glas koud water koel je een beetje af, maar het is ook belangrijk voor je lichaam. Je verliest namelijk meer vocht door het zweten, en dat vocht moet natuurlijk weer aangevuld worden!

Afkoelen

Als het heel warm weer is, zul je niets liever willen dan afkoelen voor het slapen gaan. Maar hoe doe je dit het beste? In de avond koelt de temperatuur vaak flink af. Je kunt dus in de avond lekker een rondje gaan wandelen of fietsen. Ook kun je even in de tuin gaan zitten of een koud voetenbad nemen. Wanneer je bent afgekoeld kun je namelijk makkelijker in slaap vallen.

Goede verduistering

In de zomer blijft het lang licht, wat natuurlijk heel gezellig tijdens zomeravonden met vrienden. Lekker buiten op het terras, met een wijntje in de hand en omringd door leuk gezelschap. Maar om te slapen is het iets minder voordelig dat het lang licht blijft. Zorg dus voor rolluiken, goede verduisterende gordijnen of maak gebruik van een slaapmasker!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Categories Trappen

Dit vind je misschien ook leuk