Gevel laten reinigen

Andrew • February 15, 2019 • No Comments

De gevel van jouw woning kan om verschillende redenen toe zijn aan een opknapbeurt. Dit kan omdat er mos is gaan groeien op jouw gevel, of omdat er tijdens het klussen een pot verf over jouw muur is gegaan. Of nog erger: je bent slachtoffer geworden van vandalisme en er zit graffiti op jouw buitenmuur. Wat de reden ook is, je gaat de gevel laten reinigen. Voor het reinigen van de gevel zijn verschillende methodes met voor een ieder verschillende aanbieders en prijzen. Verdiep je dus goed in de mogelijkheden.

De gevel dient net als de rest van het huis onderhouden te worden. Een gevel heeft als belangrijke eigenschap dat het vochtwereld is. Door geen of gebrekkig onderhoud kan een gevel daardoor vocht doorlatend worden, wat weer gevolgen heeft voor de binnenzijde en het woongenot. Denk aan een vochtig klimaat en vochtplekken in de muren. Allemaal zaken waar niemand op zit te wachten. Het is daarom van belang om de gevel in goede conditie te houden

Manieren om gevel te laten reinigen

Er zijn verschillende manieren om een gevel te laten reinigen. De toe te passen wijze is afhankelijk van hetgeen er op de gevel zit. Als er sprake is van een beperkte aanslag door mos groei of door een klimop plant, dan volstaat stoomreiniging. Bij stoomreiniging wordt water verwarmd tot wel 100 graden Celsius. Met een hogedrukspuit wordt de stoom tegen de gevel gespoten waardoor deze er weer als nieuw uit komt te zien.

Is de gevel er slechter aan toe dan is chemisch reinigen een optie. Dit is bijvoorbeeld toepasbaar indien er verfresten op de gevel terecht gekomen zijn. Een speciaal chemisch goedje wordt op de gevel gebracht samen met water. Het mengsel wordt opgevangen zodat het niet in het riool komt.

Bij hele zware vervuiling is er nog een derde optie: zandstralen. Bij deze manier van werken wordt er zand met water vermengd en op de muur gespoten. Dit gebeurd alleen bij zware aanslag zoals graffiti.

Welke wijze van gevel reiniging je ook kiest, kies altijd voor een specialist. Op internet zijn diverse aanbieders te vinden. Vraag gerust prijzen op en kies voor de beste aanbieder voor jouw klus.

Meer dan gevel reiniging

Het laten reinigen van de gevel is stap één, maar dan ben je er nog niet. Door de reiniging is er een kans op beschadiging, daar er met behulp van hoge druk het vuil is verwijderd. Het is daarom raadzaam om na de reiniging de gevel te impregneren. Bij het impregneren wordt er een laagje over de gevel geplaatst die er voor zorgt dat er geen water door de muur komt. Op deze manier houd je het vocht buiten en is jouw gevel mooi schoon. Een mooi aanzicht als je thuiskomt. Indien je van plan bent om jouw woning te verkopen zal een gereinigde en geïmpregneerde gevel zeker de waarde doen stijgen.

Bron: in2klussen.nl

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Categories Trappen Woonkamers

Dit vind je misschien ook leuk