Brandvertragende kunstplanten

Andrew • March 18, 2016 • No Comments

Brandvertragende kunstplanten

Kunstplanten zijn een ontzettend leuke aanwinst voor elke ruimte en voor elke woning of gebouw. Zo zie je kunstplanten veel terug in woningen, kantoren, ziekenhuizen en andere openbare ruimtes. Kunstplanten zijn dus best een populaire keuze en worden dan ook op vele plekken geplaatst. Naast de normale kunstplant, bestaat er ook zoiets als de brandvertragende kunstplanten. Deze planten voldoen in deze gevallen aan allerlei veiligheidseisen. Dit is vooral interessant en aantrekkelijk voor openbare ruimtes zoals kantoren en ziekenhuizen, maar ook zeker voor de gewone consument. Veiligheid is nu eenmaal een belangrijk en vaak wordt er toch gekozen voor opties die veel veiligheid garanderen.

Online kunstplanten bestellen kan bij Easyplants.nl. Bekijk hier de website.

Speciale behandeling

Brandvertragende kunstplanten worden voorzien van een speciale behandeling om te voldoen aan de veiligheidseisen. Bedrijven en openbare ruimtes dienen in het geval van kunstplanten te voldoen aan de norm NEN-EN-ISO 6940/41. Deze norm betreft de brandvertragende werking van kunstplanten en eist dat de na-vlam duur maximaal 15 seconden is en de nagloeiduur maximaal 6 seconden. Vaak worden de planten ook voorzien van een Nederlands brandvertragend certificaat. De planten worden vaak met behulp van impregnatie behandeld om zodoende deze brandvertragende werking te verkrijgen. Impregnatie is eigenlijk het spuiten van een vloeistof in een materiaal, waardoor een eigenschap versterkt wordt. Veel genoemde eigenschappen die materialen dan verkrijgen is waterwerend of vuilwerend, echter in het geval van kunstplanten worden de materialen vlamvertragend. Dit komt natuurlijk ten goede aan de veiligheid en om die reden zijn deze bijzondere kunstplanten ook veel gevraagd in banken, ziekenhuizen, kantoren en andere openbare ruimtes.

Er zijn verschillende methodes betreffende impregnatie om de brandvertragende werking van kunstplanten te realiseren. Methodes kunnen zijn de vloeistof dompelen, spuiten of een behandeling met een kwast of roller te geven. De keuze voor welke behandeling is afhankelijk van het materiaal, de hoeveelheid materiaal en hoe streng de eisen zijn. Na de specialistische behandeling dient de kunstplant vervolgens minimaal 24 uur te drogen.

Veiligheid en sfeer

Naast de brandvertrande werking van kunstplanten zien deze planten er ook gewoon goed uit in eigenlijk elke ruimte. Daarnaast is er ontzettend veel keuze in kunstplanten en kan je de keuze sterk afstemmen. Zo kan je keuzes maken op het gebied van bladsoort en grootte, kleur, lengte, breedte, uitstraling en tal van andere aspecten. Uiteraard zit er wel verschil in prijs en kwaliteit tussen planten. Duurdere varianten zijn kwalitatief een stuk sterker en zijn voorzien van meer detail. Daarnaast zijn de onderdelen beter aan elkaar bevestigd wat de levensduur ten goede komt.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Categories Woonkamers

Dit vind je misschien ook leuk