Beeldige slaapkamers

Andrew • January 11, 2019 • No Comments

Het uitkiezen van een matras met de juiste formaat.

 

Een matras is een belangrijk onderdeel van het bed. Het biedt zeer belangrijke lichaamsondersteuning. Het wordt op verschillende onderstellen gelegd. Zo wordt het in een babybed gelegd, maar ook op een lattenboden, boxspring of spiraalbodem.

 

Matrassen kunnen verschillende vulling bevatten. Zo kan een matras binnenvering of pocketvering hebben. Matrassen kunnen ook met lucht gevuld worden, vandaar de naam luchtmatras. Ook kan het met water gevuld worden. Een waterbed bevat een waterzak die met water wordt gevuld. Een waterbed zorgt voor een goede drukverdeling, vanwege het feit dat het de contouren van het lichaam volgt.

 

Soorten matrassen

 

De maat van het matras is een hele belangrijke factor als het neer komt op goede lichaamsondersteuning. Men kan kiezen uit eenpersoons matrassen, twijfelaars en tweepersoonsmatrassen. Het bedlinnen dat u daarbij koopt zal dezelfde afmeting moeten hebben als het matras.

 

De beschikbare afmeTingen van matrassen

 

Afmeting van de eenpersoons matrassen

 

–  matras 70 x 200 cm (Kleine variant);

–  matras 80 x 200 cm (Gemiddelde variant);

– matras 90 x 210 cm (Grote variant).

 

Afmeting van de twijfelaar

 

– 140 x 200 cm

 

Afmeting van de tweepersoons matrassen

 

– 160 x 200 cm (Kleine variant);

– 180 x 200 cm (Gemiddelde variant);

– 200 x 200 cm (Grote variant).

 

Er dus voor iedereen een andere maat te verkrijgen. Het is belangrijk dat je er een kiest waarbij je met je voeten niet over het bed komt te zitten. Ook is het belangrijk dat je in je slaap vrij moet kunnen keren zonder van het bed te vallen.

 

Hoe kies jij de juiste matras uit?

 

Bij het kiezen van een matras, moet je als eerste denken aan de kwaliteit van de matras. Comfort is belangrijk, maar de kwaliteit van de matras zal aangeven voor hoelang je van de comfort kunt genieten. Daarnaast kijken wij naar de juiste afmeting. Alhoewel dit eenvoudig lijkt, is het in de praktijk zo dat veel mensen de verkeerde keuzen hierin maken.

 

Het uitkiezen van de juiste maat hangt af van meerdere factoren. Hieronder vindt je de wijze voor het uitkiezen van de juiste maat.

 

Lichaamslengte

 

Het is handig op bovenop de lichaamslengte 15 tot 20 cm toe te voegen. Zo ben je ervan verzekert dat je tijdens het slapen een comfortabele slaaphouding kan aannemen. Dit is zeer belangrijk! Het is namelijk erg vervelend als je vanwege te weinig ruimte je kussen elke keer omhoog moet schuiven. Dit is zeer onprettig en resulteert dan ook in een slecht ondersteund hoofd en nek. Dubbel zo onprettig dus!

 

De grootte van de ruimte waar het bed in komt te staan

 

Het is belangrijk dat er voldoende ruimte rond het bed is. Dit zorgt voor het eenvoudig in en uit het bed stappen. Ook geeft een te groot bed in een kleine kamer een krap gevoel. Dit oogt verder ook niet mooi.

 

Jouw eigen voorkeur

 

Beweeg jij veel in de nachtelijke uren? Dan is een kleiner variant misschien niet handig voor jou. Zeker niet als je naast je partner ligt. Een groter matras zorgt ervoor dat jij genoeg ruimte hebt om te bewegen en dat je partner zich niet aan jouw bewegingen hoeft te storen.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Categories Slaapkamers

Dit vind je misschien ook leuk