6 Schoonmaaktips voor in huis

Andrew • May 06, 2022 • No Comments

Het is helemaal niet nodig om voor ieder probleem een schoonmaakmiddel te kopen. Deze zijn duur en werken vaker niet dan wel. Daarom hebben wij wat schoonmaaktips voor in huis met spullen die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan. Effectief en een stuk goedkoper! Heb je het druk en kom je hier eigenlijk niet aan toe? Dan kan je ook overwegen om een schoonmaker in te huren. Huur een schoonmaker in Amsterdam of vind een schoonmaakster in Rotterdam. Dankzij jouw eigen poetshulp heb je altijd een stralend huis. Ideaal voor drukke gezinnen die niet altijd aan de schoonmaak toekomen!

1. Witbrood

Vlekken op het behang kan je vaak verwijderen met een simpel stukje witbrood zonder korst. Ook vetvlekken kunnen daar vaak mee worden verwijderd, want het brood zuigt enorm veel vuiligheid en vet op. Weet je ook direct wat je eet als je de volgende keer een stuk witbrood nuttigt!

2. Keukenpapier

Vetvlekken op het behang kan je met een stuk keukenpapier verwijderen. Het keukenpapier zuigt heel veel vet op. Druk het keukenpapier tegen de vlek en gebruik een opgewarmd strijkijzer om er overheen te gaan. Let op, het strijkijzer moet niet heet zijn, maar gewoon warm. Gebruik steeds een nieuw stukje van het keukenpapier, anders ga je het vet weer terug op de plek strijken. Op deze manier kan je ook kaarsvet vlekken verwijderen uit het tapijt of een houten tafel. Maar let op: dit zijn 5 dingen die je nooit moet schoonmaken met keukenpapier.

3. Talkpoeder

Heb je een vetvlek op stof, strooi er dan wat talkpoeder over en laat het een nacht rusten. Borstel het talkpoeder de volgende dag weg en was het stuk stof volgens de voorschriften in de wasmachine.

4. Slaolie

Het klinkt gek maar slaolie laat roestvrij staal weer glanzen. Dep een doekje in een beetje slaolie en wrijf hiermee het roestvrijstalen oppervlak voorzichtig in.

5. Tandpasta

Je hebt waarschijnlijk dezelfde ergernis als vele anderen. Vuile voegen tussen de tegels in de badkamer of keuken. Smeer ze in met wat tandpasta en laat intrekken. Zodra de tandpasta droog is verwijder je het en voila!

6. Gebitsreinigers

Okay, dit hulpmiddel zullen velen van jullie niet in de keukenkast of badkamer hebben staan, maar gebitsreinigingstabletten werken hartstikke goed bij het weer wit krijgen van je witte was of het schoonmaken van je fluitketel. Voor de witte was voeg je één of twee tabletten toe aan de hoofdwas en voor de fluitketel doe je wat koud water en enkele tabletten in de fluitketel. Nachtje laten staan en schoon is je fluitketel!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Categories Trappen

Dit vind je misschien ook leuk