​Wat weet jij over keukendeuren?

Andrew • September 20, 2016 • No Comments

Wat weet jij over keukendeuren?

Keukendeuren worden gemaakt van verschillende materialen. Zo worden keukendeuren gemaakt van MDF, spaanplaat of massief hout bij een houten deur. Ook worden keukendeuren gemaakt van andere materialen zoals glas, glas in lood, RVS of kunststof. Uiteraard is de afwerking van een keukendeur ook zeer belangrijk voor de uitstraling van de keukendeur. Voorbeelden van aantrekkelijke afwerking methodes zijn bijvoorbeeld folie, fineer, lak of bijvoorbeeld bamboe en een kleur en/of dessin. Natuurlijk zijn er recht of links openslaande deuren, maar er zijn bijvoorbeeld ook klepdeuren, die voornamelijk geschikt zijn voor bovenkasten.

Het profiel

De meeste keukendeurtjes die door die door ons geplaatst worden zijn gemaakt van een vlak keukenfront. Deze zijn zeer populair, verkrijgbaar in diverse materialen en tenslotte eenvoudig schoon te houden. Daarnaast is het ook mogelijk om keukendeuren te kiezen met een subtiel of juist opvallend profiel. Denk daarbij aan een kader, cassette, toog profiel of facetgeslepen glasdeurtjes. In een nostalgische of landelijke keuken oogt het nog klassieker om pilaster-elementen aan te brengen. De kers op de taart bij het front is uiteraard de plint en achterwand. Populaire materialen voor de plint zijn RVS of kunststof, en voor de keukenachterwand soms ook graniet.

Scharnieren

De keukendeuren worden geopend via speciale keukenkast scharnieren. Deze zijn niet zichtbaar aan de buitenkant (ook niet via schroefgaten) en zorgen voor dat de keukendeurtjes direct naast elkaar worden geplaatst. Tijdens de montage wordt via deze speciale scharnieren ervoor gezorgd dat de keukendeuren perfect openen en sluiten. Dit komt omdat de scharnieren tot op de millimeter nauwkeurig per stuk af te stemmen zijn. In combinatie met de stelpoten onder de keukenkast zorgt dit voor een kaasrechte keuken ondanks een eventuele ongelijke vloer. Tenslotte zorgt de soft motion techniek, die in de keukenkast is verwerkt, ervoor dat de scharnieren geluidloos sluiten.

Handgrepen en knoppen

Wij hebben een groot assortiment handgrepen en knoppen voor op de keukendeurtjes. Sommige knoppen en grepen zijn speciaal voor onze landelijke keukens bestemd. Denk aan goudkleurig van messing gemaakt, rond of natuurlijk vierkant. Je kan ook kiezen uit onze selectie van moderne handgrepen gemaakt van kunststof of staal. Er is dus veel keus en de adviseur weet natuurlijk wat mooi past in de keuken.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Categories Keukens

Dit vind je misschien ook leuk