Wat is mijn huis waard

Andrew • June 19, 2019 • No Comments

3 Tips waar je aan moet denken bij verhuizen

Wanneer jij gaat verhuizen moet je aan veel dingen denken. Daarvoor worden er in dit artikel 3 tips gegeven van dingen die je niet moet vergeten. Heb jij jezelf bijvoorbeeld al de vraag gesteld: Wat is mijn huis waard? En heb je al gedacht aan het aanpassen van je verzekering?

Wat is mijn huis waard?

Mocht jij willen verhuizen is dit de eerste vraag die je moet stellen. Dit geldt voor zowel het huis waar je nu in woont als voor het huis waar je in wilt worden. Door het antwoord op de vraag: Wat is mijn huis waard? Weet jij hoeveel je huis op dit moment waard is en wat je nieuwe huis zal kosten. Dan weet je meteen of je het wel kunt financieren. Mocht jij nu nog bij je ouders wonen dan gaat het uiteraard alleen om je toekomstige huis.

Het aanpassen van je verzekering

Zorg ervoor dat als je verhuist bent, je op tijd een adreswijziging door geeft bij je verzekering. Denk hierbij aan je inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, opstal verzekering en je autoverzekering. Check dan ook meteen of het niet voordeliger is om over te stappen naar een andere verzekeraar.

Doe zoveel mogelijk zelf

Het klinkt misschien als een cliché, maar zorg er voor dat je zoveel mogelijk zelf regelt voor de verhuizing. In het algemeen is het verhuizen niet zo goedkoop, hoe meer je zelf doet hoe meer geld je bespaard. Je hoeft hier alleen tijd voor te investeren.

Aanmelden bij je gemeente

Wanneer je verhuisd bent naar je nieuwe huis moet jij jezelf binnen 5 dagen aanmelden bij je nieuwe gemeente. Mocht jij verhuizen en nog wel in dezelfde gemeente wonen, moet je dit ook doorgeven binnen 5 dagen na verhuizing. Op die manier is de gemeente zelf ook van de verhuizing op de hoogte. 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Categories Woonkamers

Dit vind je misschien ook leuk