Tips voor een opgeruimd huis

Andrew • June 27, 2018 • No Comments

Home, sweet home. Niks is fijner dan thuiskomen na een drukke dag. Maar wist je dat het voor veel mensen lastig is om tot rust te komen? Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben, maar één ding is zeker: de omgeving is van grote invloed op onze gesteldheid. Wanneer je thuiskomt in een rommelig huis zorgt dat voor onrust en in sommige gevallen zelf onbewuste stress. Dat willen we natuurlijk voorkomen, daarom delen wij een aantal handige tips om jouw leefomgeving opgeruimd te houden en zo meer rust in je hoofd te creëren. Dat is nog eens fijn thuiskomen!

Zorg voor een rustgevende basis

Om rust in huis te creëren dien je een harmonie in het interieur te hebben. Een samenhang van inrichting zorgt voor eenheid, en dat resulteert in een rustgevende inrichten. We houden (soms onbewust) van een esthetisch plaatje, dus een mooie, op elkaar afgestemde omgeving geeft ons een prettig gevoel. Kies daarom een stijl die jij persoonlijk mooi vindt, en zorg dat het huis vanaf de basis klopt. Kies een kleurenpalet en zorgt dat ook zaken zoals vloeren, muren en kozijnen hierbij aansluiten. Bijpassende moderne binnendeuren hebben een strakke, minimalistische uitstraling en zijn daarom de perfecte keuze wanneer je rust wilt creëren.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Je kan nooit genoeg opslag hebben! Zorg dat je niet alleen kiest voor open kasten, maar let ook op de aanwezigheid van bijvoorbeeld lades of andere afgeschermde opslagruimtes. Uit luiheid zijn we vaak geneigd om dingen op bijvoorbeeld de salontafel te laten slingeren: afstandsbedieningen, telefoons, kabels, magazines. Dit komt rommelig over en verstoord de rust. Door ervoor te zorgen dat de salontafel een lade heeft, kunnen die dingen met een zeer kleine moeite hierin worden gelegd. Zorg dus dat er op elke plek waar je vaak bent minstens één opslagplek is, zodat je altijd opbergruimte bij de hand hebt en dus niks laat slingeren.

Plan een schoonmaakmoment

Maak voor jezelf een lijst van alle schoonmaakwerkzaamheden en plan deze in je week. Je kan ervoor kiezen om een schoonmaakdag in te lassen, of je kan de werkzaamheden verspreiden over bijvoorbeeld twee ochtenden. Als je elke keer die lijst afwerkt, blijven er geen losse klusjes liggen en kan je ‘s avonds rustig thuiskomen en in de bank neerploffen. Er zitten dan geen schoonmaakklusjes in je achterhoofd die voor onrust zorgen.

Met deze tips kan je al een enorm verschil maken in huis! Implementeer dit in je dagelijkse leven en ook jij kan lekker thuiskomen in een opgeruimd huis.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Categories Woonkamers

Dit vind je misschien ook leuk