De perfecte glazen achterwand voor iedere keuken

Andrew • December 09, 2016 • No Comments

De perfecte glazen achterwand voor iedere keuken

Wanneer je aan een achterwand denkt, denk je vaak niet meteen aan glas. Een glazen achterwand is een geweldige blikvanger in je keuken en maakt de ruimte veel lichter en ruimtelijker doordat het licht niet absorbeert maar juist reflecteert. Om deze, en nog vele andere redenen, is glas een opkomende trend op het gebied van keukenachterwanden.

Is glas wel geschikt voor achter het fornuis?

Om glas geschikt te maken als achterwand bij het fornuis en andere warmtebronnen dient het wel gehard te zijn. Keukenglas werkt alleen met gehard glas waardoor het perfect geschikt is voor achter het fornuis en andere warmtebronnen (tot 230 graden Celsius). Daarbij is gehard glas ook kras- en stootvast en ook nog eens gemakkelijk schoon te maken met water en een microvezel doekje.

De mogelijkheden voor Keukenglas zijn oneindig.

Meer dan 30.000 kleuren, metallic, met afbeelding of grafische print, alles kan! Het is zelfs mogelijk om de achterwand te voorzien van LED verlichting.

Steeds meer keukenliefhebbers kiezen ervoor om een LED strip aan te brengen aan de onderzijde of de bovenzijde van het glas. Het is ook mogelijk om de volledige achterwand te verlichten met een speciaal LED systeem.

keukenglas-2

 

 

 

 

 

 

Keukenglas met LED strip aan de onderzijde

Naast de LED strip is ook de RVS look geliefd. RVS is een grote concurrent op het gebied van keukenachterwanden. Maar RVS vereist intensief dagelijks onderhoud en krassen ga je vaak niet tegen. Met Keukenglas is het mogelijk om de RVS-look te creëren met alle voordelen van glas. Doordat de achterwand uit meerdere delen wordt gemaakt kan achter het fornuis gekozen worden voor een metallic kleur (de RVS-look) waarbij de overige glaspanelen wit worden gehouden. Een mooie manier om nog eens extra nadruk te leggen op het kookgedeelte.

cooker

 

 

 

 

 

 

En dan is er nog de mogelijkheid tot oneindig veel afbeeldingen. Kruiden gecombineerd met tekst, prachtige zonsondergangen, originele Van Gogh’s en knallende kleuren explosies.. Zolang de afbeelding voldoet aan een aantal kwaliteitseisen kan een glazen achterwand voorzien worden van een afbeelding.

keukenglas

 

 

 

 

 

 

keukenglas-image2

 

 

 

 

 

 

keukenglas-image3

 

 

 

 

 

 

Door de vele mogelijkheden op het gebied van kleur en afbeeldingen is Keukenglas perfect geschikt voor in iedere keuken.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Categories Keukens

Dit vind je misschien ook leuk